A tápláléklánc csúcsa


GeForce GTX 980, 64GB RAM és vízhűtés. Nem, nem egy egyedi asztali gépről van szó, ez bizony az ASUS csúcsgépe, aminek a többiek legfeljebb csak tiszteleghetnek.
A tápláléklánc csúcsa
2016
dec
09

Eredetileg valami olyan hangzatos felütéssel akartam kezdeni ezt a bejegyzést, hogy a ROG  GX700 a gamer latopok Rolls-Royce-a, de aztán rájöttem, hogy ez a hasonlat nem állja meg a helyét. Ez a gép nem sugároz magából visszafogott eleganciát, nem jár hozzá sofőr, és nem kínálnak pezsgővel, amikor az ember először kipróbálja. A GX 700 sokkal inkább egy monster truck: hatalmas, azonnal odavonzza az emberek tekintetét, és gond nélkül átgázol mindenen, ami az útjába kerül.

A mai rohamtempóban fejldődő világban a mérnökök általában arra játszanak, hogy néhány %-kal a  konkurencia fölé licitáljanak. Ezzel szemben az ASUS azonnal betolta az összes zsetont középre, és egy olyan gépet tettek le az asztalra, amihez foghatót még soha nem láttunk korábban. A GX700 azokat veszi célba, akik a legjobbat, és csakis a legjobbat akarják.

És hogy ez pontosan miben merül ki?

A GX700 belesjében egy i7 6820HK processzor dolgozik, amit akár 4 GHz-ig is húzhatunk, a grafikus megjelenítésért pedig egy GTX 980 felel. Nem, nem maradt le az M betű a kártya nevéből, ez bizony az asztali gépekbe szánt változat. A két darab 256GB-os SSD mellé választhatunk akár 64GB RAM-ot is, hogy a töltési időkkel biztosan ne legyen probléma. A 17,3”-os matt panelből pedig természetesen nemcsak Full HD-t, hanem 4K-s felbontással dolgozót is gyártanak, ráadásul a szokásos 60Hz-es képfrissítés helyett itt ezt 75-re lőtték be, aminek köszönhetően még dinamikusabb képet kapunk játék közben.


De a GX700 legizgalmasabb pontja nem a motorháztető alatt elrejtett hardver: ez a világ első vízhűtéses gamer notebookja.

A vízhűtés egy külön modul formájában érkezik, amit szükség esetén felpattinthatunk a gépre, így 30-40% extra teljesítményt préselhetünk ki az egyébként is bivalyerős notebookunkból. Na nem mintha erre olyan hatalmas szükség lenne, hiszen a GX700 vízhűtés nélkül is képes 4K-ban, Ultra beállítások mellett zökkenőmentesen futtatni a Doomot, de ha valamiért szükségünk lenne az extra kakaóra, akkor nyugodtak lehetünk, bőven vannak még tartalékok a gépben. Ez a masina akkor sem esik pánikba, ha egy Oculus Riftet vagy egy HTC Vive-ot csatlakoztatunk hozzá, még a virtuális valóságban is képes kihajtani a komolyabb játékokat is.

Súlyos monstrum

A ROG GX700 egy igazi szörnyeteg, a maga közel fél méteres szélességével és 4 kilós súlyával (mindez a vízhűtés nélkül) pedig igencsak tekintélyt parancsoló. Nem csoda, hogy nem is egy egyszerű táskában, hanem egy méretes bőröndben érkezik. Nem a mobilitás a legerősebb pontja, de ha valakinek egy olyan notebook van a birtokában, ami az összes játékot megeszi reggelire, miközben tucatnyi extra dolgot futtat a háttérben, az valószínűleg hajlandó egy kicsit nehezebb táskát is cipelni.

Szerző: Kiss Róbert

vízhűtés | asus gamer laptop | asus