Fujitsu Lifebook – a mobilis útitárs


A megújult Lifebook széria elsősorban azok számára lehet ideális választás, akik gyakran utaznak, de ilyenkor sem szeretnének lemondani a kényelemről, a biztonságról és a teljesítményről.
Fujitsu Lifebook – a mobilis útitárs
2017
jún
17

Néhány hónappal ezelőtt a Fujitsu több különböző modellt is csatába küldött, hogy megküzdjenek azon vásárlók kegyeiért, akik üzleti útjaikhoz keresnek ideális noteszgépet. Az átdolgozott Lifebook család szinte minden szempontból túlszárnyalja az elődöket, és bizony a konkurenciának is feladja a leckét, hála a sokoldalú, strapabíró kialakításnak. Mivel ezzel együtt is ez az egyik legkönnyebb notebook a piacon (a 13 hüvelykes modell például alig 1,15 kilót nyom), észrevétlenül bújik meg a táskánkban, bárhová könnyedén magunkkal vihetjük.

Annak sem kell aggódnia, aki a repülőn is egy erőműről szeretne dolgozni, hiszen a legcombosabb modellek hetedik generációs Core i7 processzorral, 512 GB-os SSD-vel és akár 32GB memóriával is kérhetőek. A 16:9-es Full HD panelek érintőkijelzős kialakításban is rendelkezésre állnak, így ezt is használhatjuk, ha nem akarjuk a touchpaddal irányítani a kurzort. A billentyűzet első ránézésre nem tűnik nagy durranásnak, de a klaviatúra kialakítása kifejezetten kényelmes, bőven van hely az egyes gombok között, így akár hosszabb szövegek gépeléséhez is alkalmas.

Természetesen odafigyeltek a biztonságra is, így adattárolóból választhatunk automatikusan titkosító változatot is. Emellett természetesen ujjlenyomat olvasó és a gyártó saját PalmSecure szenzora is megtalálható a gépben, ami a tenyerünkben található erek alapján azonosít minket, és mérnökök szerint biztonságosabb, mint az ujjlenyomat-olvasó vagy az írisz-szkenner. Emellé kapunk még egy TMP chipet és egy SmartCard olvasót is, biztos ami biztos, így az adataink soha nem lesznek veszélyben.

Az adatátviteli oldalon is megkapunk mindent, amire csak szükségünk lehet: gigabites Wi-Fi és LAN modem, USB 3.0-s csatlakozók, és egy SIM-kártyák fogadására alkalmas LTE modem is helyet kapott. Ha a gép oldalán található csatolókkal nem lennénk elégedettek, az egészet bepattinthatjuk egy dokkolóba, amivel újabb lehetőségek nyílnak meg.

A letisztult dizájnnal rendelkező, strapabíró fém házba tehát kifejezetten erős hardvert és számos extrát rejtett a Fujitsu, miközben a mérnököknek sikerült elérni, hogy ez legyen az egyik legkönnyebb laptop a piacon. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően akár irodai használathoz is jó választás, előnyei (mint például az egyszerűen kipattintható és cserélhető akkumulátor) azonban elsősorban az üzleti utakon mutatkoznak meg.

Szerző: Berze András