Huawei P9 Lite – visszafogott elegancia


Bár a hírekbe legtöbbször csak a csúcsmobilok kerülnek be, bizony a középkategóriában is vannak olyan modellek, amelyekre érdemes odafigyelni. Ilyen például a Huawei P9 Lite.
Huawei P9 Lite – visszafogott elegancia
2016
dec
03

A fekete, fehér és arany színekben kapható modell egy 5,2 hüvelykes Full HD felbontású IPS LCD kijelzőt kapott, így sem a képminőségre, sem a fényerőre és a betekintési szögekre nem lesz panaszunk még szabadtéri használatkor sem. Az előlapi üvegborítást oldalt egy fém keret határolja, ami nemcsak a telefon házát tartja egyben, hanem kényelmes fogást, prémium érzést is biztosít. Az előlapra egyébként semmilyen gomb nem került, mindössze a Huawei logót találjuk meg a kijelző alatt.

Memória

A telefon nevéből valószínűleg már mindenki kitalálta, hogy nem a legerősebb készülékről van szó, ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy a P9 Lite-nak szégyenkeznie kéne ezen a téren. A motorháztető alatt dolgozó, saját gyártású Kirin 650-es  processzort 2 gigabájtnyi memória és 16 gigabájt tárhely segíti, utóbbit egy microSD kártya segítségével bővíthetjük is. Ha nincs szükségünk az extra helyre, akkor az erre a célra fenntartott tálcába egy második SIM-kártyát is elhelyezhetünk. A telefonnaka komolyabb játékok sem okoznak nehézséget, és még nagyobb megterhelés esetén sem számottevő a melegedés.


Kamera 

A hátlapra egy 13 megapixeles kamera került, míg a szelfikért egy 8 megapixeles szenzor felel, előbbit egy LED villanó is támogatja. A művész beállítottságú felhasználóknak nem kell beérniük az automata móddal, szinte minden értéket kedvünk szerint módosíthatunk, így ha valaki szeret ezekkel babrálni, annak minden lehetősége meglesz rá.

Akksi

Ehhez kapunk még egy méretes akkumulátort, amivel akár 8 órát videózhatunk vagy 5 órát is beszélhetünk egyetlen feltöltéssel, valamint egy villámgyors ujjlenyomat-olvasót, amely pillanatok alatt képes azonosítani a tulajdonost (vagy bárki mást, aki jogosult feloldani a készüléket). Utóbbival egyébként külön lezárhatjuk az egyes alkalmazásokat is, így bátran odaadhatjuk telefont a gyereknek vagy épp a haveroknak, nem fognak tudni belepiszkálni a féltve őrzött dolgainkba.

Kijelző

A Huawei P9 Lite kategóriájának egyik legimpozánsabb tagja. A Full HD felbontású kijelző, az erős processzor, a masszív, de közben elegáns kialakítás, a méretes akkumulátor és az ujjlenyomat-olvasó remek ár/érték arányt kölcsönöznek neki. Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy 2017 elején biztosan érkezik az Android 7.0 Nougat frissítés, amely újabb funkciókkal bővíti majd az eszköz tárházát.

Szerző: Berze András

középkategóriás okostelefonok | huawei | akkumulátor