Lenovo Yoga 900 – erő és elegancia egyben


A Lenovo Yoga családjába kifejezetten extravagáns gépek tartoznak, és ez alól nem kivétel a 900-as széria sem, amelybe a vállalat átalakítható ultrabookjai tartoznak.
Lenovo Yoga 900 – erő és elegancia egyben
2016
okt
18

A 2-in-1 gépekkel már foglalkoztunk korábban ezen blog hasábjain, a Yoga 900-as termékcsalád pedig abszolút prémium kategóriát képvisel ezen a téren. A Lenovo igyekezett a lehető legjobban lefedni a vásárlói palettát, ennek köszönhető, hogy a táblagéppé hajtogatható notebook számos különböző kivitelben kapható, így akár egyik, akár másik felhasználási módot részesítjük is előnyben, találunk majd az igényeinknek megfelelő konfigurációt.

Míg a tabletet preferálóknak elsősorban a Core M chippel szerelt változatok imponálhatnak, addig az irodai munkára szánt gépeket akár Core i7-es processzorral is kérhetjük. Az adataink természetesen SSD-re kerülnek (ami akár 512GB-os is lehet), így mindent villámgyorsan elérünk, az alkalmazások dinamikus működéséért pedig 8GB RAM felel. A QHD (sőt, bizonyos esetekben QHD+) felbontású IPS panel nagy fényerővel világít, a méretes akkumulátornak köszönhetően pedig akár 10 órányi multimédiás tartalmat is meg tudunk nézni egyetlen feltöltéssel.

A 360 fokban áthajtható kijelző a már korábban is használt, teljesen fém, óraszíjas zsanérral csatlakozik a billentyűzethez, aminek köszönhetően minden állásban tökéletesen stabil, miközben akár egy kézzel is kinyitható. Az alumínium borításnak köszönhetően kifejezetten masszív és időtálló gépekkel van dolgunk, miközben a súlyuk alig haladja meg az egy kilót, így gyakorlatilag észrevétlenül bújnak meg bármilyen táskában.

Mivel 13 hüvelykes noteszgépekről  van szó, a billentyűzetet sem kellett nagyon összepréselni, így az irodai munka során sem fogunk hiányt szenvedni, a Windows 10-es operációs rendszernek köszönhetően pedig bármilyen alkalmazást futtathatunk.

Ahogy azt a bejegyzés elején is írtuk, ezek a Lenovo gépek abszolút a prémium kategóriában szálnak versenybe, ebből adódóan pedig az áruk sem kifejezetten alacsony. Cserébe strapabíró, mégis elegáns kialakítással és combos hardverrel rendelkeznek, így ideális választást jelentenek azoknak, akik nem akarnak dönteni a táblagép és a notebook között, és egy könnyen hordozható, mégis sokoldalú gépet szeretnének.
 

Szerző: Berze András

2-in-1 gépek | lenovo yoga | lenovo yoga 900